Drabbad av Reikipsykos

Drabbad av Reikipsykos
Av Fredrik

Jag heter Fredrik och är 32 år och har familj med 2 små barn 5 och 8 år.
Fram tills den olyckliga dagen då jag gick min Reikikurs så har jag haft en enorm kärlek till livet med en enorm livsaptit med många intressen. Jag var glad, positiv och väldigt social. Jag har ett bra jobb som säljare. Sedan kursen har jag haft dagliga självmordstankar.

Det här är vad som hände.

Jag gick min Reiki kurs i September år 2002.
Reiki energierna överförs från master till elev genom en initieringsritual.
När jag vaknade upp på morgonen dagen efter kursen så kände jag direkt att någonting inte stod rätt till, det kändes som om jag hade blivit hjärntvättad och avrättad. Jag var närvarande men ändå inte. Jag var instängd i en genomskinlig och ogenomtränglig glasbubbla. Jag kände mig avskärmad från den övriga världen. Det kändes som om jag inte kunde nå min familj och mina vänner som förut. Samtidigt så tappade jag uppfattningen om tid och rum. En dag kändes som en vecka. Kunde inte tänka dåtid och framtid bara vara i nuet.

Övriga symptom som inträffade direkt var bla:

Känsel

 • Tappad känslighet i huden, som om hela kroppen hade "somnat"
 • Minskad känsel i penis och impotens.
 • Invärtes tvärtom. Förmåga att känna de inre organen tydligt. (Dessa symptom är nu borta)

Synen

 • Förvrängda ansikten på männniskor jag kände.
 • Skarpare färger.
 • "Religiös himmelssyn" med skarpa strålar.
 • Starka obehagskänslor när jag kom nära andra människor.( Symptomen är nu borta)

Lukt

 • Starkare och förvrängt luktsinne.

Andliga symptom

 • Minnes och koncentrationssvårigheter. Svårt att organisera mig. Kände mig handikappad.
   
 • Livs splittring. Min självbild och mitt liv splittrades upp. Det kändes som en spegel som gått i tusen bitar och jag fick själv plocka ihop bitarna utan att veta hur. Jag hade inget självförtroende kvar utan fick bygga upp ett nytt.
   
 • Upplösning av egot. Mitt jag upplöstes och jag förenades med anden eller min själ. Den totala upplevelsen i detta kan jag beskriva som närmast religiös eller psykadelisk och overklig, men jag var glad och kände mig väldigt levande och vital.

Detta avlöstes av:

 • att all livsvilja och livslust försvann. Mina intressen kändes oviktiga.
 • det kändes som en osynlig kraft höll tag i min själ och tvingade mig till andra tankar.
 • total dränering av livskraft. Ingen ork kvar. Somnar utmattad kl.20.00-21.00 ca.

Jag slutade med Reikiövningarna efter ca. 1 1/2 vecka efter kursen i samband med att jag kände en energiström löpa upp till hjärnan från rotchakrat och explodera där. Jag såg i samband med detta olika färger och sk. kosmiska glimtar. Jag blev mycket rädd och det hela kändes obehagligt.

Upplevelserna utlöste efter ca 2 veckor efter kursen en psykos och jag vårdades på psykiatrisk klinik i 3 veckor. Fick antipsykos medicin.

Kundalini energin fortsatte under sjukhusvistelsen med panikattacker, kraftig ångest och spontana trancetillstånd. Jag grät floder varje dag. Till slut kändes det som att jag hade förträngt mig själv och min själ lämnade mig. Ett stort mörkt tomrum var det enda som jag kände i mitt bröst. Det kändes som om jag hade förvandlats till en zombie och dömts till ett liv utan liv.
Under sjukhusvistelsen hade jag även stora sömnproblem och jag frös ända in i märgen varje natt, hade dubbla täcken på mig.
En natt kände jag hur en mörk skugga lade sig över mig och försökte tränga sig in i min kropp. Jag fick känslan av att det var en demon eller en död man med knotig och senig "kropp". Jag hade inte somnat in och blev livrädd och skrek till och skuggan försvann då.

Känslomässigt

Kan endast känna sorg och gråt eller ingenting alls. Har skrattat 2 ggr på 5 månader. Saknar känslan av att kunna ta emot och ge kärlek och empati. Kan inte ge någonting av mig själv längre utan tar bara emot. Har fått svårt att känna känslomässiga samband i olika situationer. Har blivit oförstående på något konstigt sätt.

Går numera även på samtalsterapi och har varit sjukskriven i 5 månader. Samtalen har hjälpt mig att bli lite mer samlad. Jag har även börjat jobba 2 tim per dag. Men jag vet inte hur länge jag står ut med att vandra i detta mörker utan att känna kärlek och glädje till livet. Det känns som en overklig förbannelse från en mardröm man inte ens skulle komma på i sina vildaste drömmar.
Synd att jag inte hittade till er sida innan jag gick min Reiki kurs. Det hade kunnat ändra mitt liv och avhållit mig från att gå den.
Tack för att jag fick berätta min historia.

Många hälsningar
Fredrik

 

311 visningar
© Averbis förlag